Waterleidingstraat - Vlaardingen in beeld en verhaal

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Waterleidingstraat is een straat in Vlaardingen Oost gelegen nabij de Nieuwe Waterweg. Aan de Waterleidingstraat werd het eerste waterleidingbedrijf van Vlaardingen gevestigd.

In de toekomst zal hier mogelijk woningbouw worden gerealiseerd.

Van Oost naar west
8 Mei 2018

Van oost naar west,
van schroot naar steen,
waar leid dat heen.

Van west naar oost,
van schroot naar later.
Kijk naar het water,
Het schroot gebruiken we later.

Flikken Rotterdam
Diavoorstelling
Flikken Rotterdam
Op zondag 18 maart zijn in de vroege morgen en een bittere koude de eerste opnamen gestart voor een nieuw seizoen van de populaire TV-serie Flikken Rotterdam. Vlaardingen in beeld en verhaal heeft van nabij kunnen aanschouwen wat er komt kijken voor het maken een aantal scène's van deze populaire TV-serie. Hierbij een kort overzicht.

Vanaf 06:00 uur rijden bij een gevoelstemperatuur van -14 en een snijdende noord-oosten wind de eerste vrachtwagens het verlaten en stik donkere terrein op, gevolgd door de locatiemanager om alles in goede banen te leiden. 06:15 verschijnt de catering om straks de gehele crew van een uitgebreid ontbijt te voorzien. 06:30 zien we een bus verschijnen net zo donker als de nacht waarin we nog steeds verblijven. Deze dient als kleed/visagie ruimte. Om 06:54 zien we met een op de achtergrond opkomende zon, een vrachtwagen van SingelFilm, de set naderen welke afgeladen blijkt te zitten met alle benodigdheden voor het film team.
Vlaardingen in beeld en verhaal
Flikken Rotterdam
YouTube
Flikken Rotterdam
Rond 7:30 uur verschijnt er een afgedankte speedboot welke een plekje krijgt op het verder lege terrein. Om 08:00 zijn er al diverse auto's opgesteld die in deze gebruikt gaan worden. 08:15: Na een stevig ontbijt beginnen dan de eerste opnames.

Om 09:00 uur zien we de eerste "schietpartij aan ons voorbij gaan". Dezelfde scène zal daarna nog tientallen malen opnieuw worden gedraaid om uiteindelijk tot een goed resultaat te komen. 13:00 uur: Voor de crew en onze redactie is er nu tijd voor een heerlijk warme maaltijd verzorgd door de mensen van de catering. Om 13:30 worden de opnames vervolgd met een......... (TOP SECRET) 14:30: Onze dag bij de eerste opnames van het derde seizoen Flikken Rotterdam zitten erop, leuk om dit eens van dichtbij te beleven. En zijn we natuurlijk heel benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.

Bekijk de foto's en enkele videobeelden die we met toestemming mogen publiceren. Andere foto's kunnen we pas plaatsen als de uitzendingen zijn gestart.


Vlaardingen in beeld en verhaal
AIDAperla
YouTube
Op 16 maart 2018 passert de AIDAperla Vlaardingen.

AIDAperla is in juni 2017 in de vaart gekomen en is het zusterschip van de AIDAprima. Het identieke cruiseschip biedt bij slecht- weer- bestemmingen prima vermaak. De vier elementen, Water – Lucht – Aarde – Vuur, worden de hoofdthema’s voor de dekken waar gesport zal worden. Het sportdek omvat een ijsbaan, twee glijbanen, een klimparcours en een gedeelte dat overdekt kan worden als het weer wat slechter is.

Het schip van de AIDA vloot beschikt over de modernste, energie efficiënte Azipod aandrijvingssystemen die significant bijdragen aan de vermindering van brandstof en de wendbaarheid van het schip verhogen. Een ander novum in de cruise-industrie is de inzet van Mitsubishi Air Lubrication Systems (MALS). Deze moderne technologie laat het schip op een tapijt van luchtbelletjes vooruit glijden, waardoor het brandstofverbruik aanmerkelijk verminderd. Het volledig nieuwe boegdesign draagt ook bij daaraan.

Vanaf 15 maart 2018 vaart het schip wekelijks van Rotterdam naar Hamburg, Southampton, Le Havre en Zeebrugge.
In februari 2018 is Stichting Historische Zitmuren in de oude loods van Lensveld begonnen met het mozaieken van de vierde zitmuur. Na een uitstapje naar de oude brandweerkazerne aan de Hoflaan waar de derde zitmuur is gemozaiekt, is de stichting nu weer terug op de plek waar alles in 2013 is begonnen.

Het ontwerp en de compositie was ditmaal in handen van Robert Daalmeijer.  Deze magisch realistisch kunstenaar is eind 2017 met een aantal van zijn leerlingen bezig geweest met het tekenen van de diverse voorstelling die afgebeeld gaan worden. Een belangrijke voorwaarde hierbij was dat exact de tijdlijn werd gevolgd. Deze zitmuur verbeeld de periode van 1000 - 1600 na Chr.

In dit voor Vlaardingen belangrijke jaar, worden er diverse afbeeldingen gemozaïekt die betrekking hebben op 1018. Zo worden prominent de slag bij Vlaardingen en graaf Dirk III afgebeeld. Daarnaast worden nog de stadsbrand en verschillende archeologische opgravingen afgebeeld.
2014
Oktober 2014, de Oasis of the Seas, passeert de Waterleidingstraat in Vlaardingen. Op dat moment het grootste cruise schip ter wereld.

De Oasis of the Seas is een onderdeel van het Project Genesis. Dit project is opgestart om grotere cruiseschepen te realiseren, veel groter dan tot dan toe de norm was. De bruto-tonnenmaat GT is veel groter dan tot dan toe gebruikelijk. De Oasis of the Seas heeft een GT van 225.000, terwijl het gemiddelde nu ergens rond de 100.000 GT ligt. De Freedom of the Seas meet 154.000 GT. Project Genesis bestaat voorlopig uit twee schepen: Oasis of the Seas en de Allure of the Seas, waarbij de Oasis of the Seas met 5000 GT meer het grootste is. De schepen uit het Project Genesis worden ingedeeld in de nieuwe Oasis-klasse. Voorlopig worden er alleen Oasis-klasse schepen gebouwd voor Royal Caribbean Cruises Ltd.
Diavoorstelling
Oasis of the seas
YouTube
Advertentie


Een bijzonder tegeltje.

Lees ook: Vlaardingse speldjes

Lees ook: Het platje

Lees ook: Slag bij Vlaardingen

Diavoorstelling
Aad Mostert
2013
In 2013 zijn in de oude loods van Lensveld de eerste twee zitmuren tot stand gekomen. Elk zitmuur segment is 6 meter lang met een te mozaïeken oppervlak van 15m². Over de lengte van de zitmuur is een tijdsbalk met jaartallen aangebracht met een korte vermelding van de getoonde afbeeldingen. In één is de oude ”Steen van de Ambachtsheer” verwerkt en daardoor naar het park teruggebracht. De Vlaardingse historie van 1600 tot 1850 is op deze 2 afgebeeld. In 2015 wordt een nieuwe zitmuur geplaatst met daarop gedecoreerd de stadshistorie van 3000 voor - tot 1000 na Chr. Voor de nabije toekomst: in 2018 nog één met daarop de geschiedenis van 1000 tot 1600 na. Chr. en rond 2020 de laatste met de meest recente geschiedenis van Vlaardingen.

Free counters!
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu