Vlaardingse suikerzakjes - Vlaardingen in beeld en verhaal

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Vlaardingse suikerzakjes
Rages komen uit het niets, blijven een korte of lange tijd, om stilletjes aan weer te verdwijnen. Sommige rages zijn grootschalig en laten een lange indruk na, andere rages zijn minder evident aanwezig en worden moeiteloos overgenomen door weer een nieuwe rage die velen in de ban houdt.

Hier vind u de ons bekende Vlaardingse suikerzakjes.

Andere Rages

Vlaardingse speldjes     Vlaardingse sigarenbandjes     Vlaardingse suikerzakjes
Vlaardingen in beeld en verhaal
Vlaardingse bedrijven
Deel 1
Vlaardingse suikerzakjes
In de jaren zestig en zeventig, toen het verzamelen van suikerzakjes een enorme vlucht nam, werden heel regelmatig ruilbeurzen georganiseerd en ontstond er een levendige ruilhandel. Om te voorkomen dat een verzamelaar zijn eigen geruilde zakjes weer terugkreeg, werden veel zakjes voorzien van een naamstempel. Op die manier konden verzamelaars de (dubbele) zakjes herkennen die zij al een keer in handen hadden gehad. Sommige verzamelaars kozen een symbool als stempel, zoals een huisje of een dier.

Veel van die zakjes met naamstempels komen nu, vijftig jaar later, weer boven water doordat allerlei oude collecties bij de Club van Suikerzakjesverzamelaars in Nederland terechtkomen.  In een speciale databank zijn inmiddels ruim 80.000 suikerzakjes gecatalogiseerd. De prijzen die voor doodnormale suikerzakjes op veilingsites (Marktplaats, Qoop e.d.) worden gevraagd, zijn soms absurd hoog.


Vlaardingen in beeld en verhaal
Vlaardingse suikerzakjes
Heeft u een suikerzakje wat voor ons onbekend is, wellicht wilt kunt u er een foto van maken of inscannen en naar ons versturen. Dat kan hier. Dank u wel.

Misschien zijn er ook nog wel andere Vlaardingse verzamelingen waar we iets mee kunnen. Telefoonkaarten, lepeltjes, u mag het zeggen.
Vlaardingen in beeld en verhaal
Vlaardingse bedrijven
Deel 2
Gebouwen
Diversen

Lees ook: De Stadskraan spreekt.


Lees ook: De hoekselijn. Een reis door de geschiedenis van de Hoekse lijn

Free counters!
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu