Vlaardingse speldjes - Vlaardingen in beeld en verhaal

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Vlaardingse speldjes
Rages komen uit het niets, blijven een korte of lange tijd, om stilletjes aan weer te verdwijnen. Sommige rages zijn grootschalig en laten een lange indruk na, andere rages zijn minder evident aanwezig en worden moeiteloos overgenomen door weer een nieuwe rage die velen in de ban houdt.

In de jaren zestig van de vorige eeuw waren speldjes, of pins in het Engels, een enorme rage. Waarschijnlijk was Flipje Tiel een van de eerste speldjes in Nederland. Daarna werden er door veel bedrijven, instellingen, sportclubs en andere speldjes op de markt gebracht. Deze speldjes werden door vele mensen, en nog steeds alzij het wat minder, verzameld. Je kon het zo gek niet bedenken of er was wel een speldje van.

Andere Rages

Vlaardingse speldjes     Vlaardingse sigarenbandjes     Vlaardingse suikerzakjes

Vlaardingen in beeld en verhaal
Vlaardingse bedrijven
Vlaardingse speldjes
Maar zoals het met een rage gaat, uiteindelijk is het over. Velen van ons zullen er ongetwijfeld in de kast of ergens op een stoffige zolder nog wel hebben liggen. Misschien wel eens interessant om ze af te stoffen en te kijken of er wellicht een bijzonder exemplaar valt te bespeuren. Op de veilingsite Catawiki worden regelmatig speldjes geveild. Soms worden ze geveild per kilo of album, maar de betere en zeldzamere worden per stuk geveild. Zo brachten onlangs deze twee zeldzame speldjes van Flipje Tiel een bedrag op van 32,- euro en deze van Royal Nord - Brom en Motorfietsen 21,- euro.
Vlaardingen in beeld en verhaal
Vlaardingse speldjes
Dus tijd om de motteballen te verwijderen en eens kijken of er nog speldjes tussen die zitten die we hier nog niet hebben vertoond. En wie weet doet u nog wel een bijzondere ontdekking.

Dus heeft u een speldje wat voor ons onbekend is, wellicht wilt u er een foto van maken en naar ons versturen. Dat kan hier. Dank u wel.

Misschien zijn er ook nog wel andere Vlaardingse verzamelingen waar we iets mee kunnen. Suikerzakjes, lepeltjes, u mag het zeggen.
Vlaardingen in beeld en verhaal
Vlaardingse gebouwen
Diversen
Een bijzonder tegeltje.


Lees ook: De hoekselijn. Een reis door de geschiedenis van de Hoekse lijn

Free counters!
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu