Vlaardingse artiesten - Vlaardingen in beeld en verhaal

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Typisch Vlaardings
Hier vind u bekende en minder bekende Vlaardingse artiesten. Van wim Kerkhof & The Amazing Stroopwafels, Silver Pockets Full tot de Wannebiezz. Van Dj Resist, Dameskoor "Uit volle borsten" tot Shantykoor Overstag.


Heeft u een band, speelt u in het circus of heeft u een zingende zaag, en staat u nog niet in onze lijst?. Meld u hier aan.
Dameskoor "Uit volle borsten"
Dameskoor "Uit volle borsten"
Wij zijn de dames van het koor “Uit volle borsten” en maken van het leven graag een feest. Wij fleuren festival, verjaardag, jubileum óf een druilige doordeweekse dag op met meerstemmig koorzang, gepassioneerde solo’s, duo’s, trio’s, een grappige act of een hartverscheurend drama.

Wij verschijnen in vrolijke, zwierige, maar altijd kleurrijke kleding. Onze vrolijke noot wordt begeleid door uitzinnig accordeonspel en onstuimig gitaarspel. Soms hebben we zelfs ‘de blues’ met een contrabas.
Daisy Cools
De Wannebiezz
Lulu
Daisy Cools
Als klein meisje droomt Daisy er al van de wereld over te reizen en muziek te maken. Ze groeit op in Vlaardingen waar haar vader bijna non-stop de muziek van de band The Kinks met frontman Ray Davies draait. Haar jeugd draait grotendeels om muziek, als puber formeert ze haar eerste bandje al.

Toch kiest Daisy op haar 18e eerst voor een studie Media & Journalistiek aan de Erasmus Universiteit, waar ze zich tot grote ergernis van de professoren toch weer voornamelijk bezig houdt met haar muziek. Het kan dan ook geen toeval zijn dat Daisy kort na haar buluitreiking geselecteerd wordt om met een groepje songwriters bij Ray Davies vlakbij Manchester een week in de leer te gaan. En met resultaat, hier schrijft Daisy het merendeel van de songs die op haar eerste album The Secrets We Keep (2009) belanden. Haar singer/songwriterschap een feit.


De Wannebiezz
Arie van Ballegooie, Rocco di Cabrio en Gilles de la Tourniquette zijn geboren en getogen op de kermis en trekken nu met hun vrolijke interactieve ‘Hollandstalige’ liedjesprogramma door Nederland en België om de narigheid van alle dag eens van zich af te zingen. Hun jarenlange vriendschap, de Hollandse gezelligheid en het vrije kermisleven zijn de basis voor een ongedwongen meezingfestijn waarbij [bijna] niets moet en [bijna] alles mag.

Gezelligheid is hun streven, maar dat zit bij de Wannebiezz wel goed.
Lulu
Lulu Swing is een akoestisch trio dat jazz, gypsy gitaarmuziek en moderne hits combineert tot een swingend geheel.
 
Het repertoire wordt op aansprekende en soms flamboyante wijze gepresenteerd door zangeres Lulu, ondersteund door contrabassist Tony en akoestisch slag- en sologitarist Jose. Lulu Swing kunt u vinden op de podia van feesten en partijen, in theaters, restaurants , (food)festivals en cafe’s.
Nick Scholte
Resist (Nick Scholte). Zijn CV kan vergeleken worden met een ervaren zwaargewicht in de Hardstyle scene. Deze jonge Nederlander heeft al verschillende DJ-wedstrijden gewonnen en zijn eerste nummers werden ondersteund door Crypsis, D-Sturb, Deetox, DJ Thera en nog veel meer! Zijn charismatische uiterlijk in combinatie met zijn unieke, futuristische en atmosferische sound maakt hem een echte aanvulling op elke line-up en een kracht om rekening mee te houden!

De passie van Nick Scholte voor Hardstyle valt niet te ontkennen. Sinds hij besmet was met het hardstyle-virus, heeft hij hard gewerkt om zijn eigen geluid te ontwikkelen. Zijn nieuwe nummers 'My Gun', 'We Belong' en 'Fallen Angel' belichamen het geluid dat hij naar de menigte wil brengen: atmosferische geluiden met ruwe beats, een perfecte pasvorm voor Theracords!
Petrol
Petrol
De band Petrol begon ooit als schoolband op 'Het Groen' in Vlaardingen. Na wat wisselingen heeft de band een bezetting waarmee ze muzikaal klaar is voor de toekomst. Een vleugje pop, wat funk, portie soul, wat jazz, kortom Petrol tankt inspiratie uit vele stromingen.Momenteel wordt gewerkt aan de opvolger van de debuut-ep die op Spotify te beluisteren is. Bovendien zit er nieuw bloed in Petrol dus tijd voor nieuwe songs. Het Vlaardingse quintet met Strijense zang speelt voornamelijk eigen werk, maar soms wordt er ook een cover vertolkt tijdens optredens.

De jonge leden beheersen hun instrumenten en willen de komende tijd kilometers maken in het popcircuit. School en studie is nu nog de hoofdmoot maar de muziek lonkt, sowieso in de vrije tijd. De drummer spant de kroon met z'n 17 jaar. Maar als je op die leeftijd een Formule 1 bolide kan besturen kun je ook achter een drumstel te keer gaan. Drum en zang is het laatst aan deze Petrol line-up toegevoegd. Vrolijkmakend, opzwepend, aanstekelijk, dansbaar, spelplezier, zomaar een paar woorden die te binnen schieten bij het kijken en luisteren naar Petrol!In Live uit Lloyd speelt Petrol met: Emmie van Stijn – Zang, Daan van der Vliet – Gitaar, Richard Breevaart – Toetsen, Luc van Leeuwen – Bas en Daan Wijnhorst – Drums.
Ruthless
Ruthless
Ruthless begon in 1995 met het draaien van platen en kort daarna maakte hij al mix-tapes voor lokale radiostations zoals Radio Balans en Stadsradio Rotterdam. Hij begon als een vaste hardcore DJ bij Kozmoz (België) en Maddox (Vlaardingen). Als Ruthless speelt, kun je snelle mixen, exclusieve tracks en veel verschillende hardere stijlen verwachten in één dj-set.
SILVER POCKETS FULL
SILVER POCKETS FULL
De indie-americana van Silver Pockets Full wordt als ‘soulfull, catchy en feel-good’ beschreven en in de pers vergeleken met Springsteen, Jayhawks, John Mayer en Counting Crows. De shows van Silver Pockets Full barsten van de positiviteit en energie, waarbij de band live de tijd neemt om hun songs uit te bouwen. Silver Pockets Full is een doordenderende trein die je niet wil missen!

Silver Pockets Full tourt sinds 2016 met hun album ‘Where We’re Coming From’ langs podia, festivals, radioshows en huiskamers. Dit in eigen beheer geproduceerde album werd door 3voor12 genomineerd voor ‘Beste Album 2016’. Zowel in de huiskamers als op grote festivals weet Silver Pockets Full haar verhaal overtuigend over te brengen op haar publiek. De songs voor de opvolger van dit album zijn grotendeels klaar. In hun liveshows wordt met de nieuwe songs ook volop geexperimenteerd.
The Revivals
The Revivals, een Vlaardingse coverband.

Arnout Rietveld - sologitaar.
Arnout speelde vanaf 1960 in verschillende bandjes gitaar. Daarna maakte hij met gitaar en toetsen deel uit van
cabaretgezelschappen en de bigband The Harmony Masters uit Maassluis. Arnout werd actief in verschillende bands uit het Westland en omstreken.
Arnout maakt ook nog muziek in andere coverbands en begeleidt een zangeres tijdens meezing-middagen en liedjes-programma's.

Lammert Smit – basgitaar
Zoals zo velen op de middelbare school als 15 jarige in een schoolbandje begonnen. Heel kort als drummer, maar al snel werd het de basgitaar. In 1998 door toeval en nieuwsgierigheid in de MuziekBunker in Hoek van Holland terechtgekomen. Toen definitief voor de 5-snarige bas gekozen en in diverse coverbandjes gespeeld, zoals ‘tEerste, BillyBlueBand, Collective, Direction.

Ger Ochse - slaggitaar.
Ger werd m.n. geinspireerd door de muziek van The Tielman Brothers (Indo rock) en speelde vanaf de jaren 60 in o.a. "The Greenstars" en "The Dangers". Na een aantal jaren muziek te hebben gemaakt in eigen homestudio begon het toch weer te kriebelen om live muziek te maken. Met zijn vaste maatje Kees de Jong van "The Dangers" weer een (Indo rock)band begonnen en dus na 40 jaar weer
een 'doorstart' van "The Dangers"

Henk Westerdijk - drums.
Henk speelde eind sixties in de Vlaardingse band "Sidharta" (met o.a. Jan de Ligt). Later volgden de Shadows-gerelateerde bands
"The Scouts", "Men of Mystery" en "The Stingrays". Heden ten dage maakt Henk tevens deel uit van orkest "Insulinde" en is stand-in bij "combo Toos Endlich".
hang eens een canvas op maat in je interieur!

Lees ook: Lever's Zeep maatschappij.


Lees ook: Vlaggetjesdag en de smaak van haring


Lees ook: De Stadskraan spreekt.

Tim Dreamex
Tim Dreamex
De Vlaardingse dj Tim Dreamex heeft een plaats bemachtigd in de finale van de Nederlandse DJ Kampioenschappen. Op 10 december gaat de 16-jarige Tim Veldhoen voor de winst in het Limburgse Landgraaf. Als hij wint, is hij de nummer 1 dj in de categorie 'DJ tot 18 jaar'.

De Vlaardinger heeft sowieso een goed jaar: hij haalde eerder dit jaar de top 5 bij de Kunstbende Zuid-Holland en trad voor het eerst op tijdens de Furieade in Maassluis. De freestyle dansers van Demi Point traden tijdens zijn eerste concert op de Furieade op en doen dat ook tijdens de finale in december.
Shantykoor Overstag
Shantykoor Vlaardingen
De Vlaerdingse Maatjes
Shantykoor Overstag
Shantykoor Overstag uit Vlaardingen bestaat inmiddels zeventien jaar en is voortgekomen uit het vroe- gere mannenkoor van Shell Pernis. Voor een groot deel bestaat de groep uit gepensioneerde Shell Pernis medewerkers, waarvan een aantal de 80 jarige leeftijd reeds gepasseerd zijn. Naast de gezellige repetities verzorgen ze optredens in verzorgingshuizen en bij nautische evenementen in het Rijnmond gebied. Shantykoor Overstag heeft op korte termijn behoef- te aan nieuwe zangers waarbij hun voorkeur uitgaat naar Shell gepensioneerden.
Shantykoor Vlaardingen
Shantykoor Vlaardingen is een groep van enthousiaste zangers die al zingend alle facetten van het zeemansleven vertolkt. Een muziekgroep van vijf muzikanten verzorgt de instrumentale begeleiding.

Shantykoor Vlaardingen kan putten uit een uitgebreid repertoire van Nederlandse, Engelse, Ierse en Duitse zeemansliedjes en zelfs het Italiaanse “O Marenariello”. De mooiste liedjes staan op de CD’s “Water en Wind” (2009) en “Schelvispekel en Haringen” (2013). Elk jaar worden nieuwe nummers ingestudeerd die verhalen over water en wind, havens en schepen, heimwee en verlangen, kortom over het zeemansleven. Zo blijft het repertoire aantrekkelijk voor het koor en voor het publiek. Mede daarom is Shantykoor Vlaardingen een graag geziene gast op Shantyfestivals in het land.
De Vlaerdingse Maatjes
Het seasong en shantykoor "De Vlaerdingse Maatjes" is opgericht in september 2004. Als koor hebben we inmiddels aardig wat ervaring opgebouwd. Hoewel we erg ambitieus zijn, staat bij ons niettemin voorop de onderlinge vriendschap, de sfeer en het plezier in het zingen/spelen van shantymuziek. Het leveren van prestaties komt pas op de 2e plaats.

Ons koor telt op dit moment rond de 35 leden, landrotten, maar ook enkele echte zeebonken die in een ver verleden betrokken zijn geweest bij de Vlaardingse haringvisserij en andere beroepstakken in de zeevaart. Vlaardingen heeft net als Scheveningen een rijk verleden als centrum van de nationale haringvisserij. De visliefhebbers weten dat een haring een maatje is, maar 'n maatje is ook 'n kameraad. En dan is de relatie naar onze naam "De Vlaerdingse Maatjes" snel gelegd.
De Vlaardingse Muiters
De Vlaardingse Muiters is een shantykoor waarvan een aantal van de ca. 25 leden al bij andere ( shanty-) koren heeft gezongen. Het koor is in 2007 opgericht en heeft een repertoire dat voornamelijk bestaat uit Shanties & seasongs, zoals dat dikwijls wordt gezegd. In het Nederlands zou je kunnen zeggen zeemansliedjes en alles wat daarbij hoort. Er zitten echte meezingers bij, maar ook een aantal minder bekende liedjes.

Op dit moment hebben wij ongeveer 100 liedjes op het repertoire. Natuurlijk vernieuwen we ons repertoire regelmatig. Bij een shantykoor hoort natuurlijk ook muzikale begeleiding, en bij ons bestaat die uit een accordeon, een trom, een gitaar, een fluit en percussie.
Wim Kerkhof & The Amazing Stroopwafels
Wim Kerkhof & The Amazing Stroopwafels
The Amazing Stroopwafels werden op 21 maart 1979 opgericht door Wim Kerkhof en Fred Piek (Fungus), die de groep in 1981 verliet. Al vrij snel werd de band uitgebreid met Arie van der Graaf, Koos Pakvis en Louis Debij. Vanaf 1984 speelt de band in de huidige bezetting, Pakvis en Debij (laatstgenoemde tot de komst van Hans Greeve) bleven wel meewerken aan het studiomateriaal.

The Amazing Stroopwafels werden bekend met hun vele optredens op straat, doorgaans op de Lijnbaan in Rotterdam (voor het oude Ter Meulen gebouw). Hun tweede single Ome Kobus (1981), waarin ze de lotgevallen van Ome Kobus beschreven die zijn linkerbeen verloor aan een haai, leek een hit te worden, maar het lied werd door de Hilversumse radiozenders geboycot omdat het discriminerend zou zijn tegenover gehandicapten.
Topbloemen.nl-Door Kassa als beste getest én 7 dagen vers garantie!
Free counters!
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu