Spoorsingel - Vlaardingen in beeld en verhaal

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

December 2017
Spoorsingel is een straat in Vlaardingen oost. Gelegen langs de voormalige spoorlijn tussen Rotterdam centrum en Hoek van Holland. Vanaf 2018 gaan hier metro's rijden.

Uitbreiding oostwijk

In het kader van de uitbreidingsplannen na 1890 werd ten noorden van de Schiedamseweg de Hofsingel aangelegd en park Het Hof verder uitgebreid. Aan de zuidzijde werden de volgende straten gebouwd: Arnold Hoogvlietstraat, Wilhelminastraat, Koninginnestraat, Oosterdwarsstraat, Nieuwsteeg, Maasstraat, Dwarsstraat en Dwarssteeg, de (1e) Van Leyden Gaelstraat, 1e en 2e Spoorstraat, (1e) Maasboschstraat, Spoorsingel en Binnensingel.
December 2017
Een time-laps filmpje van 45 seconden van de eerste sneeuw in Vlaardingen.  Dit filmpje is gemaakt met +/- 1 beeldje per 16 seconden. De totale opname duur bedroeg ongeveer 5 uur.
November 2017
November 2017
Afgelopen week is begonnen met het verwijderen van de laatste resten van het ooit veel gebruikte fietspad Spoorsingel-Vulcaanweg. Het oude fietspad wordt afgegraven en het talud aangepast. In de weken hiervoor was de opening al dicht gemaakt en het geluidsscherm aangepast.

In de afgelopen maanden is er aan de andere kant op spoorhoogte een nieuw fietspad aangelegd. Dit fietspad is een belangrijk schakel in een regionale fiestroute. Hierdoor is het oude fietspad, wat bovendien nogal eens werd gebruikt als sluiproute door allerlei transportmiddelen die niet eens leken op een fiets, overbodig geworden.


Halloween oktober 2017
Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes, en roepen "trick or treat" (de keuze gevend tussen een plagerijtje uithalen of een versnapering krijgen). De bewoners geven de kinderen dan snoepjes.

Zo werd er ook in de Vlaardingse Oostwijk een Halloween optocht georganiseerd. Met een ruime opkomst van rond de 60 kinderen en eng verklede volwassenen was het heerlijk griezelen, zoals op de beelden te zien is.

Lees ook: De hoekselijn. Een reis door de geschiedenis van de Hoekse lijn

Video
Maart 2017
2012
Maart 2017
Op zondag 26 maart reden in het kader van het afscheid van de Hoekse Lijn oude treinen op het traject tussen Hoek van Holland en Rotterdam. Ook werdt er één retourrit gemaakt naar Amsterdam, zoals vroeger de boottrein reed. Voor de boottrein, die wordt georganiseerd door de stichting Hondekop is de inschrijving al gesloten.

Voor de andere ritten met de historische treinen Mat ’64, ’46 en ’54 was een apart kaartje nodig. Reizigers checkten in- en uit met hun OV-chipkaart om op de perrons te komen.
Lees ook: de Ruijterstraat

2012
Bewoners van een huizenblok aan de Spoorsingel in Vlaardingen-Oost kampen met een muggenplaag. Al de hele zomer slapen de huurders slecht door het onophoudelijk gezoem van tientallen muggen in hun slaapkamers.
1994
Free counters!
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu