Prullenbak gedichten - Vlaardingen in beeld en verhaal

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Typisch Vlaardings
Sinds 2006 worden Vlaardingse prullenbakken opgefleurd met prachtige gedichten. Op onze website willen we graag al deze spreuken bij elkaar brengen. Zie hieronder de geschiedenis van de prullenbak gedichten.

Heeft een u foto van een gedicht op een prullenbak, stuur deze dan in via ons contactformulier. Indien bekend vermeld dan ook de locatie van de prullenbak.
Herman van Nieuwenhuizen | 17-10-2013

VLAARDINGEN – Al enige jaren sieren stickers met korte dichtregels de Vlaardingse prullenbakken. Maar niet alle stickers zijn nog leesbaar of hebben de toorn van de weergoden goed doorstaan. Tijd voor nieuwe stickers, vond de gemeente Vlaardingen. Mirjam Poolster en Look Boden van Stichting Anders Kijken vonden het daarbij ook tijd om met wat nieuwe dichtregels te komen, en sloegen de handen ineen met de gemeente en het Geuzencollege: een maatschappelijk stageproject was geboren!

Afgelopen zomer werd er een wedstrijd uitgeschreven waarbij Vlaardingers hun zelfgeschreven mooiste dichtregel konden insturen. Tegelijkertijd werden de leerlingen van het Geuzencollege opgeroepen ook deel te nemen aan deze dicht-wedstrijd en te komen met hun eigen mooie poëtische ‘invallen’. Het resultaat: 170 inzendingen, waaruit er tien zijn gekozen van de leerlingen en tien van de overige Vlaardingse inzenders.

Op woensdag 16 oktober werd de eerste dichtregel onthuld op een prullenbak in het Hof door wethouder Jan Robberegt, Look Boden en een aantal leerlingen van het Geuzencollege. Deze eerste regel was van Deny van Dommelen, één van de aanwezige leerlingen en luidt:

In een speeltuin op een bankje kijken wij naar onze toekomst

De komende tijd zullen alle nieuwe dichtregels geleidelijk aan verschijnen in het Vlaardingse straatbeeld. Daarbij zullen de ergst verweerde oudere stickers vervangen worden door de leerlingen van het Geuzencollege. Het resultaat zal zijn dat er een mix zicht- en leesbaar is van de oudere en de allernieuwste dichtregels.
Vlaardingen 24
DONDERDAG 26 JANUARI 2006,

Eerste prullenbak met gedicht onthuld.

"Inwoners van Vlaardingen konden de afgelopen maanden eigengemaakte gedichten insturen, en veel mensen deden dat. Uiteindelijk zijn twintig dichtregels uitgekozen, die de komende weken op 600 prullenbakken zullen verschijnen. De eerste bak werd donderdagochtend door wethouder Van der Velde onthuld op het Veerplein. Daarnaast zijn vijftig koffers neergelegd met werk van bekende dichters. En donderdag- avond worden in Vlaardingen de winnaars bekend gemaakt van de Landelijke Poëziewedstrijd. Daar zijn ruim 180 inzendingen voor binnen gekomen."RTV Rijnmond
Broekpolder
Ronald van den Boogaard
Free counters!
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu