Marathonweg - Vlaardingen in beeld en verhaal

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Marathonweg is een straat in Vlaardingen west. De marathon is een hardloopwedstrijd over een afstand van 42,195 km. De discipline is verbonden aan de Slag bij Marathon uit het jaar 490 v.Chr., die de Eerste Perzische Oorlog in het voordeel van de Grieken besliste. Een Griekse soldaat zou toen van het slagveld in Marathon naar Athene gesneld zijn (ongeveer 35 km) om het nieuws van de overwinning van de Atheners (onder leiding van generaal Miltiades) op de numeriek veel sterkere Perzen te melden. Geschiedkundig is het verhaal niet betrouwbaar.
Dash cam beelden van de nieuwe tunnel. Rijdend over de Deltaweg zien we rechts de oude Spoorweg overgang en gaan via de nieuwe rotonde rechtsaf de nieuwe tunnel door.

Het verkeer kan vanaf 13 oktober van beide kanten af gebruik maken van de gloednieuwe tunnel onder het spoor bij de Marathonweg.

De tunnel is aangelegd om er voor te zorgen dat het verkeer op de Marathonweg het spoor ongestoord kan kruisen. Zo verbetert de doorstroming van het verkeer. Vooral belangrijk als ombouw van de Hoekse Lijn tot metrolijn voltooid is en hier straks meer metrostellen rijden dan er voorheen treinen voorbij kwamen.


Lees ook: De Stadskraan spreekt.

Free counters!
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu