Hoogstraat - Vlaardingen in beeld en verhaal

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Hoogstraat is een straat in Vlaardingen Centrum. De Hoogstraat (= hooggelegen straat/weg) is aangelegd op een oeverwal van een grote kreektak. Deze oeverwal kende bewoning in de ijzertijd en ook de Romeinen wisten een hooggelegen woonplaats te waarderen. Na de 3e eeuw lijken de mensen Vlaardingen echter een tijdlang te verlaten.

Dit veranderde aan het begin van de 8e eeuw, toen er een houten kerkje verrees op de Markt. In rap tempo ontstond er een kleine nederzetting ten noorden van de kerk. De bewoners leefden in de vroege middeleeuwen vermoedelijk van de schapenteelt,  gehandeld werd er nog nauwelijks. Daar kwam rond het jaar 1000 verandering in. Een grafelijk hof verrees en de handel kwam op gang. De Hoogstraat veranderde in de drukste straat van  het graafschap Holland en floreerde als nooit tevoren.
2018
Half december 2017 zijn Perry Schmidt en Laura Barendrecht hun Gasterij "Puur" gestart in een lieflijk pand aan de Hoogstraat. Na vele jaren voor diverse werkgevers in de horeca gewerkt te hebben zijn zij gestart met hun Bistro. Als basis maken ze gebruik van De Franse keuken, maar gebruiken ook invloeden van buitenaf. Hun concept is gebaseerd op eerlijke en biologische produkten uit de omgeving.

Zo betrekken ze bijvoorbeeld de melk en yoghurt bij van Winden in Schipluiden. Daarnaast koken ze uitsluitend met rassen die een goed leven hebben gehad, zoals de Polderhoen kip en het Gasconne ras. Hun rundvlees komt van boer Anton uit Schipuiden. "Buiten gewoon rundvlees van Midden-Delflandse bodem".

Perry Schmidt en Laura Barendrecht heten u van harte welkom in hun Gasterij "Puur" van: Maandag t/m Zaterdag: 12:00–15:00 / 18:00-22:00 Zondag: Gesloten (Op aanvraag voor groepen geopend)


2018
(c) Gasterij Puur
2018
1965
Foto: Voets, Jan, Publiek domein
1965
Kijk ook: De Hoekselijn

Kijk ook: Vlaardingse Videos

Lees ook: 1018

1965
Voor vele Vlaardingers zullen deze oude kranten advertenties uit 1965 wel herinneringen oproepen. Herkent u de bedrijven in de advertenties nog?
1965
Free counters!
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu