Hoflaan - Vlaardingen in beeld en verhaal

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Hoflaan is een straat in Vlaardingen. Waarschijlijk zo genoemd omdat hij langs het park 't Hof loopt.
2016 / 2017
In de oude brandweerkazerne is in 2016 de derde gemozaiekte zitmuur, welke geplaats gaat worden aan de hoflaan, gereed gekomen. Met heel veel liefde en toewijding zijn er door de vrijwilligers van Stichting Historische Zitmuren honderden uren besteed om dit 9000Kg. zware brok beton om te toveren tot een waar kunstwerk. Deze zitmuur is de derde op een totaal van vijf. De feestelijke onthulling gaat plaats vinden medio april.
Diavoorstelling
Aad Mostert
Video
Aad Mostert
2013
De Amsterdamse architect Michael van Gessel heeft de Vlaardingse parken ‘t Hof en het Oranjepark grondig laten renoveren tot een gardeneske landschapsstijl. Het plaatsen van enkele zitmuren voor de overgang van de parken naar de Hoflaan was ter afronding. Het oorspronkelijke plan was om de zitmuren in gemetselde steen af te werken. Voorgesteld werd om ze daarentegen in mozaïek te decoreren met afbeeldingen van de historie van Vlaardingen (cultuur, archeologie, historie en architectuur). Dit idee werd positief ontvangen door de architect en enkele wethouders en de stadsarchivaris en stadsarcheoloog van Vlaardingen.
Video
Aad Mostert
2013
Elk zitmuur segment is 6 meter lang met een te mozaïeken oppervlak van 15m². Over de lengte van de zitmuur is een tijdsbalk met jaartallen aangebracht met een korte vermelding van de getoonde afbeeldingen. In één is de oude ”Steen van de Ambachtsheer” verwerkt en daardoor naar het park teruggebracht. De Vlaardingse historie van 1600 tot 1850 is op deze 2 afgebeeld. In 2015 wordt een nieuwe zitmuur geplaatst met daarop gedecoreerd de stadshistorie van 3000 voor - tot 1000 na Chr. Voor de nabije toekomst: in 2018 nog één met daarop de geschiedenis van 1000 tot 1600 na. Chr. en rond 2020 de laatste met de meest recente geschiedenis van Vlaardingen.
Free counters!
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu