Herinnert u zich deze nog - Vlaardingen in beeld en verhaal

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

1991 Ronde Hi-Tech, Gedempte Biersloot, Vlaardingen
Hier staan we niet meer bij stil heden ten dage. Hier zien we een oude nota van Ronde Hi-Tech voor een externe harde schijf van 20 MB, voor de prijs van 859,00 gulden. Onvoorstelbaar wat dat toen koste.

Het is maar goed dat de prijzen zijn mee geƫvolueerd, wat anders was dit gewoon niet te betalen. Er bestaan vandaag de dag harde schijven met een opslag capaciteit van wel 8 Terrabite. Zouden we dit omrekenen naar de prijzen van toen, dan zou deze 8 Terra bite het astronomische bedrag van 155.918.882 euro kosten.

Dan maakten we weer foto's met een fotorolletje.
Vlaardingen in beeld en verhaal
1991 Regestratiebewijs autotelefoon
In 1991 werd een mobiele telefoon nog autotelefoon genoemd. In 1991 was je nog verplicht om een registratiebewijs bij je te dragen om hem te mogen gebruiken. Het registratiebewijs lijkt op de huidige groene kaart die we o.a. kennen voor de auto.

Zo valt er te lezen: "Het is verboden aan het autotelefoonverkeer deel te nemen in de landen die hieronder zijn aangekruist. In de overige genoemde landen is het gebruik van het toestel toegestaan, mits de in die landen geldende gebruiksvoorwaarden in acht worden genomen".

Ik kan me nog herinneren dat mijn eerste draagbare autotelefoon het astronomische bedrag van 3195, - gulden, exclusief BTW koste. Daarnaast waren de belminuten voor de begrippen van nu ongekend hoog.
Vlaardingen in beeld en verhaal
1991 Ronde Hi-Tech , Computers en Fototechniek, Gedempte Biersloot, Vlaardingen
In 1991 kwam er uit een computer niet veel meer geluid dan bliep bliep. Wilde je wat meer geluid eruit halen dan was het noodzakelijk om een losse geluidskaart te kopen. De soundblaster was in die tijd een populair merk.

Het was wel een rib uit je lijf zoals op de nota is te zien. Maar het was wel een beleving na de bliep bliep. Voor dat geld, 1349 gulden, kopen we nu een nieuwe computer.

Verstuur hier uw bijdrage
Vlaardingen in beeld en verhaal

Lees ook: De hoekselijn. Een reis door de geschiedenis van de Hoekse lijn

Nota 1991
Hard disk
1991 Registratiebewijs
Autotelefoon
Geluidskaart
SoundBlaster
Free counters!
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu