Anneke Bussinkplein - Vlaardingen in beeld en verhaal

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Anneke Bussinkplein is een straat in Vlaardingen centrum. Deze straat heeft geen Postcode. Herkomst onbekend.


Dia voorstelling
Bijdrag: Aad Mostert
Video onthulling
Aad Mostert
2015
In de VOP wijk is door een buurtinitiatief met enkele buurtbewoners een Social Sofa geplaatst op het  Anneke Bussinkplein. De casco sofa werd in een loods met mozaïeksteentjes gedecoreerd tot een kunstzinnige zitbank. De sofa moest bijdragen aan de verfraaiing en speelsheid in de buurt en fungeren als een ontmoetingsplek. Aan de buurtbewoners werd via een flyer gevraagd om te participeren in dit project, te beginnen met het maken van tekeningen voor het decoreren van de sofa. Het moest vooral een kleurrijke en vrolijk uitziende zitbank worden. Een kunstenares uit de buurt heeft van alle tekeningen een selectie gemaakt en tot een mooie en passende compositie gemaakt.
2015
Na enkele workshops waren de vrijwilligers en leden van de Stichting Historische Zitmuren gedurende het voorjaar 2015 zo’n 500 uur aan het mozaïeken. Een van de belangrijkste aandachtspunten was dat de kwaliteit van het mozaïeken voorop moest staan. Al met al mag gezegd worden dat de meeste vrijwilligers plezier hadden om met elkaar een mooi kunstwerk te maken en dat de onderlinge samenwerking steeds uitstekend was. De beoogde burgerparticipatie en de onderlinge buurtbinding is zeker van de grond gekomen. Een afsluitende gezamenlijke barbecue voor de vrijwilligers heeft de onderlinge band nog verder verstekt.
2015
De sofa is geplaatst met het zicht op de speelplaats. De onthulling verliep op een theatrale wijze door Vlag en Wimpel Entertainment met als acteurs Hadewiena Scholten en de kinderen die de tekeningen hebben gemaakt ondersteund door sfeervolle muziek van Leo Ydo (onze huidige nachtburgemeester). Wethouder Hans Versluijs verzorgde het ceremoniële gedeelte. De onthulling is door de aanwezigen heel positief beleefd.
Canvaswinkel.nl: je eigen foto op je canvas!
Stadsfiets

Lees ook: De Stadskraan spreekt.


Lees ook: De hoekselijn. Een reis door de geschiedenis van de Hoekse lijn

Free counters!
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu